23/09/2019

Horizontale of verticale jaloezieën? Wij geven enkele tips.

Lamellen of jaloezieën hebben een veelzijdig karakter: perfect te hanteren als zonwering voor binnen en de ideale raambekleding voor een sfeervol interieur. Doordat zowel horizontale als verticale lamellen variëren naargelang het materiaal en de kleur, passen ze bij elke interieurstijl. Keuzestress? Wij geven alvast de voor- en nadelen.

Het stijlvolle en tijdloze karakter van horizontale lamellen

Wilt u een romantische gezellige sfeer creëren in uw woonkamer of slaapkamer? kies dan voor horizontale lamellen. Ze zijn stijlvol, tijdloos en beschikbaar in allerlei breedtes, kleuren en uitvoeringen. Houten horizontale jaloezieën bijvoorbeeld zijn uitermate geschikt als u opteert voor een traditionelere look. Heeft de woonkamer of het bureau een industriële of strakke uitstraling dan kan u kiezen voor aluminium lamellen.

Enkele voordelen

  • horizontale lamellen regelen gemakkelijk de hoeveelheid lichtinval in huis
  • horizontale jaloezieën zijn manueel of elektrisch te hanteren
  • ze kunnen gebruikt worden als zonwering
  • met een antistatische doek zijn ze zeer gemakkelijk te reinigen
  • ze zijn hygiënischer dan stoffen gordijnen 

Enkele nadelen

  • het raam is nooit volledig vrij, waardoor het moeilijker is om de ramen te kuisen

Het functionele en esthetische aspect van verticale jaloezieën

Verticale lamellen zijn functioneel en passen in elk type interieur door hun veelzijdige uitvoering en materiaalgebruik. Kunststof, textiel of aluminium? Kies het materiaal in functie van uw interieurstijl. Aluminium verticale jaloezieën passen perfect binnen een industriële look, terwijl verticale lamellen uit textiel perfect samensmelten met een huiselijke warme uitstraling. Hoe dan ook, verticale lamellen komen vooral tot hun recht bij grote ramen tot aan de grond en zijn ook zeer geschikt voor driehoekige of niet-symmetrische ramen.

“Met lamellen kan u de lichtinval regelen tot op het punt dat er geen inkijk is. De ideale oplossing om uw privacy en voldoende natuurlijk licht te behouden.”