02/09/2019

De geschikte raambekleding voor draai/kiepramen

Draai/kiepramen of kantelramen zijn over het algemeen een veelgemaakte keuze als het over ramen gaat, dit door het praktische karakter. De keuze in raamdecoratie voor deze ramen vraagt wel wat extra aandacht door de kiep- en kantelfunctie. Gordijnen kunnen in de weg of geklemd zitten waardoor beschadiging mogelijk is. Wij zetten de gepaste raambekleding voor een draairaam even op een rijtje.

Kantelramen in de woonkamer, slaapkamer en/of badkamer?

Tijdens de zoektocht naar de gepaste raamdecoratie voor je woonkamer en/of slaapkamer bots je ongetwijfeld op verschillende mogelijkheden voor kantelramen. Zowel rolgordijnen, houten jaloezieën, aluminium lamellen of plissé gordijnen zijn uitermate geschikt voor in slaapkamers, woonkamers, keuken, inkomhal, enz.

 “Voor bepaalde vochtige ruimtes in huis dient u rekening te houden met de materialen die u kiest. Bepaalde materialen zoals hout en stof kunnen reageren op vocht en raden we dan ook niet aan in badkamers, doucheruimtes of andere vochtige ruimtes.
Niet zeker? Vraag professioneel advies!”

Praktische montage

Afhankelijk van de materie van het kozijn is het al dan niet aangeraden om te boren. Kunststof of aluminium kozijnen bijvoorbeeld, raden we af. Je wilt natuurlijk je raam kunnen kantelen zonder je raambekleding te beschadigen, te klemmen of zelfs op te trekken.

Met deze hulpmiddeltjes hecht je de raambekleding zonder gaten te moeten boren:

  • Mini-cassettes of klemsteunen zijn eenvoudige oplossingen voor rolgordijnen en kunnen op het kozijn geplakt worden.
  • Plisségordijnen kunnen met behulp van draai/kiepraam steunen aan de boven- en onderzijde van het kantelraam bevestigd worden en blijven netjes hangen ook als staat het draairaam in kantelstand.
  • Houten en aluminium jaloezieën worden dan weer op basis van zijgeleiding bevestigd. Dit is een stevige staaldraad die door de lamellen heen loopt en bevestigd wordt aan de onderkant van het kozijn. Het voordeel van zijgeleiding is dat de lamellen fatsoenlijk meebewegen met het raam. 
Zoek jij raamdecoratie voor een kantelraam?

Vakkundige raad is goud waard! Onze interieurspecialisten wijzen op de do’s en don’ts en helpen je graag op weg.