30/09/2019

Met isolerende raamdecoratie houd je in de winter de warmte binnen in huis

De zomer loopt op zijn einde en de herfst staat voor de deur. We verlangen al naar een stevige boswandeling tussen het kleurenspel aan bladeren of om op te warmen met een warme chocomelk bij de stoof, enz. De herfst betekent ook kortere,  koudere dagen en hogere energiekosten. Hoe kan je jouw huis zo voordelig mogelijk warm houden tijdens de koude wintermaanden? We geven enkele tips.

Natuurlijk zonlicht voor een warm gevoel

Laat zoveel mogelijk zonlicht binnen overdag tijdens koude dagen. Ook in de winter geeft de zon nog steeds veel warmte. Laat de zon dus binnen om je huis te verwarmen. Zet, van zodra de zon opkomt, alle raamdecoratie open: gordijnen, lamellen, plisségordijnen of vouwgordijnen. Let wel, dit geldt voor de zonnige kant van je huis. 

Een lage energiefactuur dankzij isolerende raamdecoratie

Raambekleding is decoratief en mooi, maar ook functioneel door het isolerend karakter. Van zodra het donker wordt en de zon achter de gebouwen verdwijnt, sluit je best zo snel mogelijk je raambekleding. Zo houd je de warmte van overdag binnen. Kies voor speciaal warmte-isolerende gordijnen, ongetwijfeld zal dit een invloed hebben op je energiekosten.

Zorg dat je radiatoren vrij staan

Je verwarming ruimte geven is van belang om zoveel mogelijk warmte vrij te laten. Blokkeer je radiatoren dus niet met meubels, maar ook niet met gordijnen of andere raamdecoratie. Hangen je gordijnen wel over je verwarming dan zal de warmte die uit de radiator komt naar de ramen geleid worden en naar buiten ontsnappen. Zorg dus voor de juiste raamdecoratie op maat.

Op zoek naar isolerende raambekleding voor in de woonkamer, slaapkamer of andere ruimtes?

Kom langs, onze interieurspecialisten geven graag meer uitleg over de voordelen van perfect passende isolerende raambekleding voor een optimaal isolerend effect.