14/10/2019

Gordijnen, de perfecte akoestische oplossing voor jouw interieur

Je staat er niet altijd bij stil, maar de akoestiek van een woning of pand is van belang voor aangenaam wonen en werken. Niet alleen open bedrijfsruimtes, grote feestzalen en restaurants hebben er baat bij om oplossingen te zoeken voor een optimale akoestiek, ook in je woning hoor je het niet graag galmen. 

Onze zintuigen bepalen het comfortgevoel

Hoe we ons in een ruimte voelen hangt af van een aantal factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid, de hoeveelheid zuurstof, licht, geur, kleur en geluid. We gaan op zoek om het leef- en werkcomfort in een slecht akoestische ruimte te verbeteren, want het binnenmilieu is bepalend voor ons comfortgevoel.

De juiste stoffen voor geluidsdemping

Goed uitgekozen stoffen verhogen het akoestisch comfort. Ze dempen storende omgevingsgeluiden, verminderen nagalm en zorgen zo voor rust en verstaanbaarheid. Dit is niet alleen prettig, het verhoogt ook de concentratie, arbeidsproductiviteit en leefbaarheid. Een goede ruimteakoestiek voorkomt namelijk onnodige stress, stemproblemen en vermoeidheid. Hoeveel geluid stoffen dempen hangt af van de dikte en dichtheid van het materiaal en de structuur van de gordijnen. In deze zoektocht adviseren wij je graag.

Raambekleding voor een optimale akoestiek

Integreer stoffen gordijnen in de ruimte. De stoffen nemen het geluid op en regelen op die manier de akoestiek, plus ze dragen bij aan een gezellige warme sfeer. Esthetisch én functioneel, zo horen wij het graag.

“Niet alleen de soort stof, maar ook de grootte van de plooien bepalen hoeveel geluid de gordijnen absorberen. Hoe dikker de stof en hoe groter de plooien hoe groter de geluidsdemping.”

De juiste stofkeuze en een correcte plaatsing van de gordijnen zijn een ideale geluidsregelaar.

We helpen mee in de zoektocht naar een optimale akoestiek voor een maximaal comfortgevoel.