23/10/2019

De beste raambekleding voor jouw keuken

De keuken, een plaats waar creativiteit samenkomt met het sociaal gegeven. Een plaats om te experimenteren en mensen samen te brengen. Een plaats waar geleefd wordt. Wil je raamdecoratie integreren in de keuken, is het van belang dat de raambekleding tegen een stootje kan.

De ideale raambekleding boven het keukenaanrecht

Afwasbaar voor optimale hygiëne
Staat je keukenaanrecht gepositioneerd tegen het raam, kies dan zeker voor vuil-, vocht- en vetbestendige raamdecoratie. De keuken is een plaats om je uit te leven, een spatje op je raamdecoratie is dan ook onvermijdelijk. Horizontale aluminium en houten jaloezieën of gordijnen gemaakt van vuilafstotende stoffen zijn afwasbaar en daarom een verstandig keuze voor je keuken. Stoffen gordijnen die niet vuilafstotend zijn, maar die in de wasmachine mogen, zijn ook zeker geschikt.

Koken zonder brandgevaar
Van plissé- en rolgordijnen tot lamellen en jaloezieën, bijna elk type raambekleiding is in brandvertragend materiaal te verkrijgen. Brandvertragende raamdecoratie heeft een bepaalde coating die ervoor zorgt dat de stof of het materiaal brandwerend wordt. Ga je voor een klassiek stoffen gordijnen, blijft de raambekleding zijn coating behouden na het wassen. Zo hoef je niet te kiezen tussen ofwel afwasbare gordijnen ofwel brandwerende gordijnen. 

Functionaliteit als prioriteit

Aangezien we behoorlijk wat uren spenderen in de keuken, de een al meer dan de ander, is het van belang dat de raambekleding functioneel is. Zowel horizontale en verticale lamellen als afwasbare gordijnen bieden heel wat mogelijkheden. Beide types zijn gemakkelijk manueel of automatisch te bedienen en te reinigen.

Op zoek naar de geschikte raamdecoratie voor in jouw keuken?

Kom vrijblijvend langs, wij helpen je graag met een oplossing op maat.