13/02/2020

Combineer verschillende soorten raambekleding in je interieur

Van klassieke overgordijnen tot plisségordijnen, van jaloezieën tot rolgordijnen, er is tegenwoordig veel keuze aan raamdecoratie. Een ruime waaier aan keuze brengt een pak mogelijkheden met zich mee. Zo kan je jouw slaap- of woonkamer volledig naar smaak inrichten met je favoriete type gordijn, maar je kan ook verschillende types combineren. 

Combineer types raamdecoratie in je interieur

Vouwgordijnen en overgordijnen combineren
Afhankelijk van de keuze in stoftransparantie kan je de hoeveelheid natuurlijk binnenvallend licht regelen. Ideaal dus om vouwgordijnen te combineren met overgordijnen. Vouwgordijnen in transparante stof en overgordijnen in een verduisterende stof of vouwgordijnen in een verduisterende en overgordijnen in een lichtdoorlatende stof? Aan jou de keuze om het gewenste effect te creëren.

Rolgordijnen en overgordijnen combineren
Hetzelfde geldt voor rolgordijnen. Rolgordijnen zelf komen voor in verschillende transparanties, zijn de geschikte oplossing voor het verduisteren van je ruimte en doen optimaal dienst als zonwering. Door rol- en overgordijnen te combineren met elkaar regel je zelf de hoeveelheid binnenvallend licht en bepaal je optimaal je privacy. 

Overgordijnen met overgordijnen combineren
Stofgebruik in je interieur is in de eerste plaats de ideale warmteregelaar, maar ze helpen ook mee aan het creëren van een gezellige sfeer. Het geeft als het ware meer karakter en een meer aangekleed gevoel aan je omgeving. Combineer bijvoorbeeld twee gordijnen in eenzelfde kleurtint, maar uit een verschillende soort stof of ga voor dezelfde stof, maar in een andere kleurtint, varieer in transparantie, wissel af in lengte,… 

“Door een mix en match van raambekleding in de woonkamer regel je dag en nacht optimaal de hoeveelheid natuurlijk binnenvallend licht.”

Lamellen met overgordijnen combineren
Een speels effect verkrijg je door raambekleding te combineren uit verschillende materialen. Het contrast in materialen valt op en wordt een blikvanger van je interieur. Houten jaloezieën bijvoorbeeld creëren een natuurlijke look in je interieur. De combinatie met stoffen raambekleding, zoals transparante of linnen gordijnen versterkt deze natuurlijk warme uitstraling. 

Let wel steeds op je kleurgebruik. Wil je via je raamdecoratie de natuur in huis halen, zorg dan dat de kleur van je stoffen raambekleding in de tint ligt van het hout van je lamellen bijvoorbeeld. Witte, écru of beige overgordijnen zorgen voor het gewenste evenwicht.

Variëren in kleuren en prints? Vraag het de interieurspecialisten van Beaura.

Mag het wat extravaganter in je interieur? Kies dan om raambekleding te combineren uit verschillende stoffen, kleuren en prints. Het veelzijdige karakter van gordijnen zorgt voor ontelbaar veel mogelijkheden hierin. Op die manier kan je dynamiek creëren in de ruimte. We raden wel aan om je goed te informeren bij één van onze interieurspecialisten. Het is bijvoorbeeld aan te raden om gordijnen te kiezen die onderling goed matchen, zeker als je gaat voor de combinatie van raambekleding met een print op. Doe je dit niet, kan de combinatie je interieur een drukke uitstraling geven.

Wil je graag raambekleding uit verschillende materialen, kleuren of prints combineren in je interieur?

Maak vrijblijvend een afspraak. Onze interieuradviseurs verlenen je het nodige advies voor een geslaagde combinatie.