10/03/2020

Denk tijdig aan je raamdecoratie als je bouwt of verbouwt.

Maak tijdig je keuze van raambekleding.

De keuze en plaatsing van raambekleding vraagt om een tijdige planning. Denk eraan om in de beginfase van ruwbouw of verbouwingen om stil te staan bij je keuze van zonwering en raamdecoratie. Enkel op deze manier kan je architect of aannemer rekening houden met inbouwruimtes, bepaalde raamprofielen en specifieke wensen. Rolgordijnen, overgordijnen, jaloezieën en plisségordijnen kunnen zo tot naar wens worden geplaatst en aansluiten bij het geheel van de ruimte. 

De beste keuze met een optimale plaatsing? Respecteer de regels.

Voorzie tussen het raam en het plafond voldoende ruimte. Is er onvoldoende afstand boven ramen of deuren om het systeem te plaatsen zodat ramen en deuren zonder problemen kunnen geopend worden.

Daarnaast hebben ook de afmetingen van de ramen zelf een invloed op de keuzemogelijkheden in raambekleding en bevestigingstechniek. Bepaalde systemen variëren namelijk naargelang de soort raambekleding. Ga na of de afmetingen van de ramen niet te groot of te klein zijn voor het gewenste systeem.

Tot slot kan het zijn dat de basis waarop je je raamdecoratie wenst te monteren niet stevig genoeg is. Denk eraan dat de constructie boven het raam voldoende degelijk is om de systemen te bevestigen. Vooraf aandacht schenken hieraan is een absolute must. 

“Hou zeker rekening met deze aandachtspunten. Het zal je meer mogelijkheden geven om de gewenste keuze te maken en je extra kosten besparen!”

De interieuradviseurs van Beaura adviseren graag.

Wij denken op elk moment met je mee, we houden rekening met de situatie, je voorkeuren en de technische vereisten, enkel op deze manier kan je de perfecte raamdecoratie te bekomen.

Wil jij graag tijdig de mogelijkheden en oplossingen voor je raamdecoratie in kaart brengen? Contacteer ons voor een bezoek of kom gerust eens langs met je plannen in onze showroom te Brugge.