08/07/2019

De hoeveelheid lichtinval regelen met de juiste raambekleding

Het weer, het type raam en de oriëntatie van je raam, overdag, ’s avonds of ’s nachts… ze bepalen mee de lichtinval. We houden allemaal van zonnestralen, maar het regelen van de hoeveelheid licht is natuurlijk belangrijk.  Hou er rekening mee dat te veel zonlicht onaangenaam kan zijn of misschien je meubilair kan beschadigen. Te weinig invallend licht daarentegen kan invloed hebben op hoe we ons voelen. Het is dus belangrijk om een evenwicht te vinden tussen binnenvallend daglicht en het afschermen van felle zon. De juiste keuze van raambekleding heeft dus een grote invloed voor het regelen van het zonlicht.

Wij geven alvast een kort overzicht van verschillende types raamdecoratie.

Stoffen gordijnen voor een gezellig effect

De eenvoudige, klassieke stoffen gordijnen voegen gezelligheid toe aan je interieur. Verduisterend katoen of lichtdoorlatend linnen? Elk materiaal heeft een invloed op hoeveelheid lichtinval en het ruimtegevoel. Gordijnen open of toe? Met een handomzwaai heb je de gewenste lichtinval.

Een ruimtelijke uitstraling met jaloezieën

Jaloezieën of lamellen werken als de ideale dag- en zonlichtfilter. Aan de hand van de verschillende standen, bepaal je in een handomdraai de gewenste hoeveelheid licht. 

Op zoek naar het type raamdecoratie dat in jouw woning of kantoor past?

De interieuradviseurs van Beaura by Colora komen graag bij je langs voor het correcte advies.