Modern meets authentic in statig herenhuis

In dit karaktervolle herenhuis – gelegen aan de reien in hartje Brugge – creëerden de eigenaars een harmonieus geheel tussen de authentieke elementen en de moderne, hedendaagse aanpassingen. Team Beaura deelde daarbij met deze klant graag hun expertise bij de keuze van de raamdecoratie, gaande van luxueuze overgordijnen tot moderne houten lamellen.

In de grote lichtrijke leefruimte kozen we voor een combinatie van verschillende types raamdecoratie. Aan de straatkant gingen we voor velvet overgordijnen waarvan het kleur matcht met het diep oranje kleur dat gebruikt werd om de imposante schouw te accenturen. Het versterkt de excentrieke uitstraling van de hele ruimte en zorgt zo mee voor het gezellige gevoel in de zithoek.

De moderne uitbouw aan de achterzijde van de woning werd voorzien van zwarte screens. Deze zijn de ideale oplossing om fel zonlicht te weren, maar toch het zicht op de mooie stadstuin te behouden.

Bovendien passen de zwarte screens perfect bij de grote stalen ramen, wat zorgt voor een rustgevend en evenwichtig geheel. De aansluiting van de systemen op het domotica systeem van de woning zorgt voor dé finishing touch en garandeert een snelle en gemakkelijke bediening.

“Met onze Beaura interieurspecialisten kozen we ervoor dat gevoel te versterken door te kiezen voor houten horizontale lamellen en screens van het Belgische merk Diaz.”

Eenzelfde balans vinden we ook in de keuken terug. Het inox werkblad neemt een centrale plaats in terwijl het warme aspect van het hout, dat we terugvinden in de lamellen, zorgt voor een evenwichtig geheel. Eén van dé belangrijkste aspecten in dit project was het bewaren van de authenticiteit van deze prachtige herenwoning.

“Eén voor één stralen de ruimtes veel warmte uit met een moderne toets, kortom een zalig gevoel van thuiskomen, elke dag.”

Uiteraard wordt in vochtige ruimtes rekening gehouden met het type hout, aangezien hout en vocht niet altijd de beste vrienden zijn. Daarom kozen we voor de badkamer lamellen in bamboehout; volgens de experts van Beaura de meest stabiele houtsoort voor deze toepassing.

Het team van Beaura blikt terug op een uniek project! Als interieurexperts vinden we het immers fantastisch om out of the box te mogen denken en dergelijke statige herenwoning te mogen voorzien van onze veelzijdige raamdecoratie. We zijn alvast zeer tevreden van het eindresultaat en wensen de eigenaars veel geluk met hun nieuw interieur.

Geknipt voor uw interieur!

Reeds jaren leveren wij aan onze klanten de beste service van begin tot einde. Onze interieurspecialisten zijn vakmensen die perfect aanvoelen wat uw wensen zijn. Wij waken over kwaliteit, degelijke systemen en zorgen voor een perfecte afwerking en plaatsing van alle raamdecoratie.